Minoan Binding Laminating d.o.o. | MBL

MBL Laseri

Svetlost u Vašim Rukama: Naši Laseri, Vaša Vizija.

O Laserima

Kompanija MBL ima zapaženu poziciju na domaćem tržištu visoko kvalitetnih laserskih mašina za sečenje i graviranje raznih materijala.

Glavne Karakteristike MBL Laserskih Mašina

Mehanički Delovi

Optički Sistem

Upravljački Sistem

Usvojen je profesionalni CNC upravljački sistem, sa velikom brzinom sečenja, stabilnim pomeranjem, bez trzaja. Modularan i standardizovan dizajn, jednostavna instalacija i pristupačnost, čine jednostavnim mašinu za održavanje i zamenu komponenata, a sve u skladu sa CE standardima iz te oblasti.

Sistem Za Hlađenje

Sistem za vodeno hlađenje lasera koristi princip hlađenja cirkulišućom vodom ili odgovarajućim uređajima za hlađenje. Sistem kontroliše nivo vode za hlađenje, čime se postiže neprekidan rad lasera.

Radna Platforma

Mašina omogućava jednostavnu i brzu zamenu radne platforme, čime je omogućena obrada različitih vrsta materijala.

Lasersko Vezenje i Graviranje Džinsa

Primenom naprednog galvanometrijskog sistema, zatim sistema za digitalno upravljanje skremblovanja slike po X, Y osi (koji upravlja pokretnim delovima), laser velike snage iz laserske cevi gasifikuje površinu materijala i prikazuje originalnu boju na materijalu. Takođe, ovaj laser može da pravi i šupljine u materijalu. Na taj način se mogu postići različiti specijalni efekti, kao trodimenzionalni efekat, efekat postepene promene boje, ….

Lasesko sečenje i graviranje u velikoj razmeri (na galvanskom principu)

Usvojeno je napredno rešenje za sečenje i graviranje podataka i mozaika u velikoj razmeri (što je, inače, bilo samo dostupno za rad sa podacima u manjoj razmeri). Ovo rešenje superiorno kombinuje galvanski zasnovano markiranje i X, Y okvir.

Profesionalni CNC upravljački sistem obezbeđuje veliku brzinu, veliku efikasnost i stabilne radne uslove.

Profesionalni CNC upravljački sistem, u poređenju sa tradicionalnim galvanometarskim D/A upravljačkim sistemom, garantuje neuporedivo bolje karakteristike. Ravnu liniju (krivu) kretanja, bez pauza, bez izobličenja (čime se garantuje jednaka veličina svih dobijenih proizvoda); neograničene mogućnosti crtanja složenih slika, bez zaustavljanja sistema; kombinacija upravljanja snagom lasera sa kontrolom upravljanja, čime se obezbeđuje odličan kvalitet mozaičkog graviranja i sečenja; višestruki način pripreme graviranja i urezivanja, shodno zahtevima obrade.

Sistem pozicioniranja red-light cross (marker crvenog svetla)

U paketskoj obradi odeće se zahteva neprekidno ponavljanje orijentacije. Stoga se koristi pozicioniranje pomoću markera od crvenog svetla, čime se postiže precizno i tačno pozicioniranje.

Ilustracija Modova Obrade

Graviranje i rezanje susednih izduženih motiva velikom brzinom (jedan do drugog)

Istovremeno graviranje i rezanje

200 x 200 mm pozicioniranje i markiranje u maloj razmeri. Stvarni efekat zavisi od vrste ogledala koju imate

Graviranje i rezanje kontinualnih
pravougaonih motiva

Izuzetan sistem za odvođenje

Naše laserske mašine su opremljene gornjim i donjim uređajima za odvođenje dima koji se razvija prilikom obrade odevnih predmeta. Na ovaj način se postiže efikasno održavanje radnih uslova.

Podižuća i spuštajuća radna ploča se može podešavati u velikoj razmeri

Pošto se radna ploča može spuštati i/ili podizati i to velikoj razmeri (rasponu), koriste se različita sočiva, kojima se obezbeđuje da i laser manje snage sa sigurnošću može izbučiti deblji materijal (kao što je koža). Na ovaj način se postižu velike uštede.

Napredni pokretni mehanički sistem

Stabilno kretanje se održava i u uslovima velikih  razmera, velikog opterećenja i velike brzine obrade (što je postignuto primenom savremenih i naprednih rešenja za uniformno kretanje pokretnih delova mašine).

Velika brzina i velika efkasnost

Brzina graviranja dostiže 10000mm/s, brzina sečenja i bušenja 1500 mm/s, čime se izuzetno povećava efikasnost u radu.

Osobine Proizvoda Dobijenih Obradom Laserskih Mašina

Rezanje velikom brzinom bez stvaranja nabora i ivica kod lakih tkanina.

Ugravirane slike prelepo izgledaju. Moguće je postići razne grafičke efekte.

Rezanje različitih slojeva odeće, bez oštećenja donjeg sloja.

Ugravirane slike nisu mutne, blede i nisu iskrzane po ivicama.

Lasersko Graviranje Kože i Izrada Uzoraka

Lasersko graviranje kože i izrada uzoraka

Laserska tehnologija je široko rasprostranjena u upotrebi u industriji kože i obuće. Prednosti ove tehnologije ogledaju se u mogućnošću graviranja i urezivanja različitih uzoraka, velikom brzinom, visokom efikasnošću, na svim vrstama kožnih materijala, bez oštećenja površine kože. Omogućava dobijanje stvarnih boja kože, trodimenzionog efekta, sa visokom preciznošću, bez deformisanja ivica, sa dizajnom cipela po želji i ispunjavanjem svih zahteva proizvođača, recimo u vezi površine obuće. Materijal za izradu obuće, koža, ručne torbe, koferi, kostimi…

Uzorci za graviranje na tekstilu i odevnim predmetima

Više od 2/3 vrsta materijala, za izradu odevnih predmeta, se može gravirati različitim digitalnim uzorcima pomoću laserske tehnologije. Tradicionalni način obrade tekstila podrazumeva tehničke korake, kao što su mlevenje, oparivanje, presovanje,… u odnosu na njih laserska tehnologija graviranja ima prednosti kao što su velika brzina, laka izmena uzorka, jasan prikaz, odličan izgled, prikaz originalnih boja, na različitim materijalima, uvek nudeći nešto novo kupcima, tokom vremena. Štaviše, u kombinaciji sa izdubljivanjem, lasersko graviranje dobija i na šarmu. Oblasti podesne za primenu: fabrike za post-obradu tekstila, fabrike za duboku obradu tekstila, fabrike odevni premeta…

Peskiranje Džinsa Pomoću Lasera

Ova tehnika omogućava da farmerke budu još živopisnije, u lepim bojama, sa slikama i uzorcima sa postepenom promenom intenziteta boje.

Mašine za lasersko peskiranje farmerki predstav-ljaju novu mašinu i nov pristup tekstilnoj industriji, sa mogućnostima ostvarivanja visokog profita i brzog osvajanja tržišta.

Ova tehnika je široko rasprostranjena u fabrikama džinsa, predmeta za upotrebu za druge fabrike i pojedincima koji su uključeni u obradu za dodavanje novih vrednosti ili drugih izmena.

Korpa zatvori